Historie

In 1907 begint JM van Delft & zn voor zichzelf als hoefsmid. Eerst nog in een ruimte achter zijn geboortehuis. Maar al snel groeit het bedrijf en moet hij uitbreiden door een eigen pand op te zoeken. Achter het huis wordt de smederij ingericht en in het huis komt een winkel met kachels, fornuizen, potten, pannen, ijzerwaren en gereedschappen.

Siersmeedwerk

Vanaf de jaren ’30 richt het bedrijf zich op siersmeedwerk en op de vervaardiging van stalen stalramen. Het harde werken wordt beloond, het bedrijf groeit gestaag verder en biedt dan ook ruim plaats aan de zonen van de oprichter. Zij leren al werkende het smidsvak van hun vader: JM van Delft & zn is een feit. Pronkstukken uit deze vroege tijd van ons bedrijf zijn bijvoorbeeld prachtig smeedwerk voor de Sint Jan in Den Bosch, voor diverse kastelen in Nederland en voor de Grote Kerk in Breda.

Ramen, deuren en gevels

De derde generatie staat in de jaren ’60 van de vorige eeuw te trappelen om actief te worden. In die periode verdringt de productie van stalen ramen en deuren al snel die van hoefijzers en het siersmeedwerk. Wanneer aluminium aan de werkmaterialen wordt toegevoegd, wordt de werkplaats uitgebreid en specialiseert JM van Delft & zn zich verder in ramen, deuren en gevels: de basis van de huidige activiteiten.

Hofleverancier

Als kroon op het werk mag JM van Delft & zn het door Hare Majesteit de Koningin uitgegeven predicaat Hofleverancier voeren. Dit ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan in 2007. Vanaf dat moment voeren wij met trots het Koninklijk Wapen en de titel “Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier”.

Vierde generatie

Vandaag de dag is JM van Delft & zn een gerenommeerde en gewaardeerde naam. Wij leveren wij onze producten door heel Nederland, en soms ook daarbuiten. Sinds een aantal jaren is de vierde generatie actief, waarmee de toekomst van ons familiebedrijf verder gewaarborgd is.